fredag 29 december 2023

Brandmannen av Ulf Kvensler



 


En historia om en familj där bara en far, en son och en morfar finns kvar. Sanningen finns där, i dunklet. Men för att få reda på vad som egentligen har hänt måste man förstå varför Isaks relation med sin far är så frostig. 


Här finns det familjehemligheter, trasiga relationer, mörker, frestelser och mycket mer. Författaren har byggt upp en jäkla historia, en sådan där historia som kryper in under skinnet när man läser. 


”Brandmannen” var en bok jag fastnade i och inte riktigt ville släppa. Historien har ett bra driv och är så jäkla oförutsägbar. Som läsare vet man inte vad som väntar när man vänder blad. Berättelsen är galet obehaglig och otäck. Otäck på det där subtila sättet, där man inte riktigt kan sätta finger på vad som egentligen är fel. Men man bara vet att något inte står rätt till. Psykologisk thriller när det är som bäst. 


Ulf är även bra på att måla upp personporträtt och speciellt Isaks pappa i denna bok. Maken till manipulativ person får man leta efter. 


När alla delar har blandats så får man till slut ett slut som jag i alla fall inte såg komma. ”Brandmannen” är en bok jag kommer tänka på ett tag framöver. Den kommer vara svår att sluta tänka på. 


Albert Bonniers förlag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...