lördag 23 december 2023

Hur blir det med julen? av Jessika och Annika Devert



 


Tre vuxna systrar som förlorar sin pappa. De har trots sina olikheter stått varandra nära. Men nu när pappan går bort och den sista länken till deras barndom försvinner så blir det tydligt att systrarna haft väldigt olika relationer till honom. 


Men advent och jul har alltid firats hemma hos föräldrarna, men vad händer nu med julen? Dessutom får systrarna ett besked som skakar om dem. 


Systrarna Devert har skrivit en fin och lättläst relationsroman. Hur går man vidare när allt man trott på inte är så? Utan att allt visat sig vara en lögn. Hur hanterar man det? 


Boken var lätt att fastna i och gick ganska snabbt att läsa färdigt. Man får både adventsmys och decemberkänsla när man läser och jag längtar efter jul. Jag tyckte om att läsa om systrarna Anki, Susanne, Jenny och deras familjer. Jessika och Annika skildrar relationerna bra och hur systrarna kan uppleva sin pappa på olika sätt. 


Boken är charmig och väl värd att läsa! 


Printz Publishing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...