fredag 8 december 2023

Franska frestelser av Camilla Thelander Eng



 


Det här är den andra, fristående boken i Camillas Grännasvit. 


I ”Franska frestelser” får vi stifta bekantskap med Joséphine, fransyskan som hittade kärleken i Sverige och numera driver det lilla bageriet i Gränna. Joséphine brottas med ett problematiskt förflutet och när hon är tvungen att resa tillbaka till Bretagne i Frankrike är det inte med lätta steg hon åker. 


Camilla levererar ännu en välskriven och fin roman. Dåtid och nutid möts och Camilla väver ihop båda delarna på ett fint sätt. Familjehemligheter, trasslig bakgrund, kärlek och vänskap möts och vävs samman. 


Men jag var inte beredd på att boken skulle ha så mycket svärta i sig. Bitvis är berättelsen tuff att läsa då det är psykisk ohälsa och barn inblandat. Det kändes i mammahjärtat! ❤️💔


Camilla har lyckats gestalta karaktärer, relationerna mellan dem och miljöer på ett väldigt trovärdig och levande sätt. Man kan känna och ta på karaktärernas glädje och sorg i boken. 


Även om denna del är mörkare än den första  så är det en jättefin roman som berörde mig. Tycker om att hänga i Gränna och Camillas karaktärer. Längtar redan till nästa del. 


Ges ut av Printz Publishing


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...